4 Mayıs 2010 Salı

Adım Adım Engelleri Aşıyoruz...




Merhaba Sevgili Dostlar,

Ataşehir Belediyesi ile Türkiye Sakatlar Derneği Anadolu Yakası Şubesi arasında yapılan bir protokol neticesinde “Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor Kampanyası” başlatıldı.

04 Hazirana kadar sürecek olan bu kampanya neticesinde toplanan plastik ambalaj kapakları "Tekerlekli Sandalye" karşılığında bir geri dönüşüm firmasına verilecek.

Hiç tanımadığımız ihtiyaç sahiplerine bile bu kampanya ile el uzatma şansımız var ve bir tek yüzde bile bir gülümseme yaratabilmek dünyanın en büyük mutluluklarından biri bana göre...

Bu gülümsemeye ortak olabilmek için yapacağınız tek şey ise plastik ambalajları atmadan önce, kapaklarını almak. Biriktirdiğiniz bu kapakları da kampanya süresinde toplama birimlerine ulaştırmak. Çok da zor değil mi?

Ben seve seve destek olmaya başladım ve sizlerin de haberi olsun istedim. Ne kadar çok duyulursa o kadar çok faydası olur bu tip hareketlerin.

Detaylı bilgi almak ve Ataşehir Tane Tane Kapak Topluyor, Adım Adım Engelleri Aşıyor Kampanyası’na destek vermek isteyenler Ataşehir Belediyesi Çevre Müdürlüğü’ne 0216 570 50 99 numaralı Alo Çevre Hattı'ndan ulaşabilirler.

Katılımın çok olması dileğiyle,

9 yorum:

hepsusluydum dedi ki...

Ne güzelmiş, paylaşımın için teşekkürler arkadaşım.Yarın okulda da duyuru yaptırayım hemen.Toplayalım kapakları, yollayalım belediyeye:))Svgilerimle Zehr@

Sokak Kedisi dedi ki...

Sevgili Zehra,
Çok beğendim ben de duyunca. Malesef bu belediyenin şöyle bir sorunu var; yaptığı işlerin şovunu yapmayı beceremiyor. O yüzden yaptıkları çoğu iş hiç gözükmüyor...

İçi boş bir sürü icraatın boy boy reklamı yapılırken, üç kuruşluk isimlerin ismi ve yaptıkları ayyuka çıkarılırken üstelik.

Faydalı bir çalışma, birleştirici ve destekleyici bir kampanya. Duyurmak, katılımı sağlamak lazım diye düşündüm. Bir tekerlekli sandalye bir hayat demek çünkü. Bir çift ayak demek hatta...

Teşekkür ederim desteğin ve duyarlılığın için...

Kucak dolusu sevgiler

Aslısın dedi ki...

Harika bir şey, Taş atıp, elimiz mi yorulacak? Tüh bugün daha 3 kapağı heba ettim ama bundan sonra toplayacağım. Ne güzel bir paylaşım, eline sağlık sokak kedisi.

Sokak Kedisi dedi ki...

Aslıcım;
Bence de en güzel yanı kolaylığında.

Umarım bu sayede pek çok kardeşimiz hayata dahil olmalarına, yaşama tutunmalarına vasıta olacak olan tekerlekli sandalyelerine kavuşurlar.

Ben bir poşedi mutfak kapısının koluna astım, ev ahalisine de tembih ettim. Kapaklar o poşete :)

Aslısın dedi ki...

:)) Ben de mutfakta sandalyenin arkasına bir kutu koydum. İş yerinde dalmamam önemli bir de oradakileri de örgütleyeceğim.

Sokak Kedisi dedi ki...

Operasyon tamam :))

Sokakta milletin elinde gördüklerimize de atlamasak bari... Yapmayacağıma söz veremem :))

Bero dedi ki...

Ne güzel bir kampanya, ben de biriktiriyorum bu andan itibaren

Adsız dedi ki...

haberdar ettıgın ıcın tesekkurler canım.bende katılırım :)

Sokak Kedisi dedi ki...

Berrak, Dolunay harikasınız arkadaşlar...

Teşekkür ederim desteğinize, minicik bir dalganın, tüm engelleri aşacak bir tufana dönüşmesine katkımız olacağına inanıyorum.
Keşke daha çok duyulsa ve takip edecek başka dayanışmalar için de bir emsal haline gelse...

Kucak dolusu sevgiler benden :)

Free Counter