2 Kasım 2009 Pazartesi

Kuzu & Kurt


Hani şu milleti bir an önce çocuğunu sigortalı yapıp erken emeklilik trenine yetiştirmek isteğiyle yakıp tutuşturan, hatta cast ajanslarına çocuk kaydettirmek için alemi sokaklara döken yasa var ya...

5510 sayılı Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Yasası yani...

İşte o yasa çıkmadan önce babanın biri koşa koşa gidip iki çocuğunu bir matbaa da çalışıyor göstermiştir. Çocuklardan biri 5, diğeri 13 yaşındadır üstelik.

Bu durum tespit edilince şahıs kendini aklamak için yaptığı savunmada " Ben bilmem, hanım yapmış" diyerek yiğitliği peşin peşin çukura gömmeyi de kendine yakıştırabilecek kadar gurursuz bir duruş sergileyerek kendini elaleme iyice güldürmüştür.

Bu adamın aynı davranışı sergileyen pek çok Çingene Kurnazı içerisinde kendisini haberlere konu eden temel niteliği ise olayı düzenlemek, incelemek ve kontrol etmekten sorumlu olan kurumun yani Sosyal Güvenlik Kurumu'nun en tepesindeki isimlerden biri olmasıdır ne yazık ki.

Konuya özne olan şahıs; kurumun başkan yardımcısı veysel uyar'dır.

Yediği halt ortaya çıktığında onurunu biraz olsun koruyabileceği tek davranışı ortaya koyup halkından özür dileyerek istifa edeceğine bu milleti salak yerine koymaya ısrarla devam edip durması da geldiğimiz durumun küçük bir özetidir malesef...

Kadrolaşmanın sonucu olarak mevki alan bu ve bunun gibi şahsiyetsiz kimlikler yeri gelir kendi korumakla görevli olduğu yasayı ayaklarıyla çiğner; yeri gelir Genetiği Değiştirilmiş Organizmalar'ın ülkeye girişine onay vererek kendi milletini satar.

Kurda kuzuyu emanet edersen olacağı da budur!

Not: Özel isimlerin ilk harflerinin büyük yazılması kuralı bu şahsın küçüklüğü nedeniyle tarafımdan bile bile ihlal edilmiştir.

7 yorum:

evcilik dedi ki...

merhaba sevgili soksk kedisi,yazıların çok güzel ve anlamlı tabi anlayana maalesef hala 12 eylülleri savunan,yedirdikleri parayla mevki sahibi evlatlar yetiştiren,yurtdışında ki özel paralı üniv.lerde parayla evlat okutup ve sonra onları Türkiye'de meslek sahibi yapan yasalar varken bu savaşlar da bitmez böyle cahil insanlarda,bazan çok utanıyorum ve bazan da çok korkuyorum..bizden ve gelecekten..

nalan dedi ki...

kimleri bando mızıka ile karşılıyoruz kahramanlar gibi ve bunun için tv'de çıkıp beyanatlar veren de kimin hükümeti ????

MyBiber dedi ki...

Çok güzel ifade etmişsin bu durumu... Üzerine diyecek bir şeyim yok. Kaygılıyım ben de bizim gibiler gibi...

Unknown dedi ki...

tebrik ederim arkadaşım, yıne cok guzel ifade etmişsin halimiz...Titrerim mücrim gibi , bakdıkca istikbalime , ağlarım ben halime ......
Sevgiler

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

son paragrafın pek hoşuma gitti:)

Sokak Kedisi dedi ki...

Evcilik; kişilik ve onur sahibi yapamadıkları, kendi gölgelerinde barındırdıkları çocuklarını bari meslek sahibi yapalım telaşındalar çünkü...

Nalan; çoook haklısın...

Chaotic; kaygı duymak iyi birşey belki de; en azından tehlikenin farkında olmayı sağlıyor. Kanser ağrı yapmadan ürer malum; son deminde yüzyüze gelirsin. İşte o yüzden çaresiz bırakır insanı. Ağrı ile sinyal veren hastalıklarda ise teşhis ve tedavi şansı çok daha mümkündür.
Dilerim tedavi edilebilir bu hasta zihniyet...

Teşekkür ederim katılımlarınız için

Sokak Kedisi dedi ki...

Emine'cim; ancak yazıp çiziyoruz işte. Keşke çare de olabilmek mümkün olsa...

Öküz; senin de "I see dead people"'ın öldürdü beni :))))

Free Counter