16 Temmuz 2012 Pazartesi

Adamı Katil Eden Tatil

Ayy amann off!

Şikayetim var… Tatile başladığımız günden beri Ege’nin bilimum sivrisinekleri tepemizde dolanıp, ağız şapırdatıyor resmen. Bildiğim tüm hamleleri yaptığım halde, delik deşik gezmekteyiz. Artık iyice zıvanadan çıktığım bir saniye, naralar atarak üstüne saldırdığım ve suratına sıktığım sinek ilacına sırıtarak bakıp, derin derin içine çektikten sonra beni tam 12 yerimden şişleyen sivrisinekle davam bitmedi gitti!

Sitede her gece ilaçlama yapılıyor. Tüm bölgeler bir güzel ilaçlanıyor. Hahahahaa, şaka gibi valla…

Yavru da artık paranoyak oldu, gecenin bir vakti yataktan korku içinde fırlayıp “anneee sinekk geldiii” diye çığlığı basıyor, kalkıp elime ilacı alıp gösterdiği her yere sıkıyorum ancak öyle sakinleştirebiliyorum. Haksız da değil yavru; geldiğimiz üçüncü gece çocuğun gözünün çevresinin üç yerden ısırıp, bir gözünün şişip kapanmasına neden olmuşlardı. Zavallımın sabah kalkıp gözünü açamayınca yaşadığı korkuyu ben burada hiç anlatmıyım, tekrar yaşamak sinir bozucu olacak zira.

En büyük hezimeti de dün gece yaşadık. Site ilaçlaması yapıldı, üstüne ben tüm evi elimde öldürücü etkili sinek ilacı ile gezdim. Bu arada, evin tüm dışarıyla bağlantılı noktalarındaki pimapenler sineklik ihtiva ediyor! Ama nereden giriyorlar da bize sırıta sırıta uçuşuyorlar, kimse bilmiyor. Her neyse, tüm evi ilaçladığım gibi yavruyu alıp, gece keyfine dahil olmak için attık kendimizi dışarıya. Gittik, gezdik,yedik, içtik, eğlendik, geldik. Bu arada iki adet oda prizine şu hayvanları uzak tutan dalgalardan taktım. Üstelik acaba bayatlamış mı bu diye düşünerek, içindeki sıvıyı da değiştirdiğimi hemen yazayım, atlamadan. ‘Bu gece rahat uyuruz’ diye hayaller kuruyordum ki, sinek azmanı bir kanatlı irinin şu prizdeki dalganın hemen yanıbaşına konmuş, pis pis ortalığı kestiğini gördüm. İşte o an, artık yıkıldığım an oldu! Ne sıksak vitamin etkisi yarattığını bizzat farketmiş, üstümüze sürdüğümüz bilimum sinek kaçıran maddenin de ayrı bir iştah açıcı etkisi göstermiş olduğunu anlamış bulunuyorum. Sessizce teslim olduk, dolayısıyla da gelen giden yiyiyor bizi. Kaşınmaktan uyuz olmuş kedi yavruları gibi telef oldum, mahvoldum, bittim.

Üstüne bir de feci yandım, yavru sudayken ayakta dikilip, sürekli onu izlemekten gözüm ne şemsiye görüyor ne de koruyucu sürecek vaktim oluyor . Sırtımı ilaçlayacak adam aranıyorum ev ev gezip. Bu tatilde maymun oldum ben, haberiniz olsun.

Uzun lafın kısası, bitse de dönsek mi acaba ;)

8 yorum:

aysema dedi ki...

Her şey gibi ilaçlar da mı bozuldu? Geçmiş olsun... Sarmısaklı da aynı durumla karşılaşmıştık biz de, çok sinir bozucu bilirim...

Sokak Kedisi dedi ki...

Sevgili Aysema, güzelim tatili kabusa çevirdi minnacık şeyler.. Kaçasım var sineksiz evime :)))

aslı hayvanı dedi ki...

sekerparem, bu sile andavallisinda da sinek cok. etraf dere dolu, ayrica bu ilaclamalar da eve kacmalarina sebep oluyor. ancak ve ancak su detan'in likit ilaci prizdeyken isirmiyorlar. yasiyorlar, evet ama isiracak halleri kalmiyor herhalde. gece bahcede kitap mitap okumaya kalkarsak da cibil yerlerimize defans sikmak suretiyle huzur bulabiliyoruz. ancak sanmam ki bunlari denememis olasin.

nalan dedi ki...

en azından gece yatarken cibinlik olsa o da kar etmez mi acaba?
ben istasyona çok yakın olan daha önceki evde gece böyle buldumdu çözümü, yoksa o ilaçlarla ben geberip giderdim de sineklere bir şey olmuyordu :(

Sokak Kedisi dedi ki...

Hayvanım durum fena, o defanslar mütemadiyen prizde, ayrıca sürünüp duruyoruz da ama nafile. Gerçi herkesi de yemiyorlarmış, çıtır buldular bizi burada :))))

Sokak Kedisi dedi ki...

Nalan :))) Ölmüyorlar gerçekten bunlar :))) Cibinlik denene bilir gerçekten, yazdım aklıma ama yatağa girene kadar sağlam yemiş oluyorlar bizi, gece kaşınmaktan uyuyamıyoruz ;)

aslı hayvanı dedi ki...

bak simdi twitter'da okudum. bebe yagi surersen isirmiyormus sinekler. bir deneyin bakalim. cildinizin cillop gibi olmasi da yaniniza kar diyor twiti yazan :-)

Sokak Kedisi dedi ki...

Dur bi tecrübe edeyim hemen :)))))

Free Counter