9 Şubat 2012 Perşembe

Köle


Rütbe sahibi bir adamla yatmanın, kadına mevki ve menfaat sağladığı düzenin yüzyıllardır en ateşli savunucuları kendini aşağılatmış olduğunu bile umursamayan kadınlar ne yazık ki.

Bir adamın koynuna girebilmek için bu telaş, bu kavga, bu çirkinlik daha ne kadar sürecek bilinmez. Evlat yetiştiren anaların kafasındaki düşünce değişmediği sürece bu düzen de değişmez malesef.

E anaların durumu da geldiğimiz ülke düzeninde ortada. Cehaletle örülüyor dört bir yanımız. Gözlerimiz bağlanıyor eğitimsizliğin karanlığıyla. Giderek daha fazla zorlanıyoruz erkek cuntası altına girmeye. Kadın çalışmasın, kadın durmadan doğursun, kadın kapansın, kadın sussun, kadın öldürülsün, kadın taciz edilsin...

Tüm bunlara rağmen de Hürrem'e idolüm diyen bir zavallı güruh gün geçtikce daha fazla büyüyerek peydahlansın. Evlilik göreceli, sevgi süreli, saygı ve görgü yerle yeksan olursa, tek eşlilik yerine erkeğe çok eşliliğin propagandası böyle büyük puntolarla beyinlere sempati yamasıyla işlenirse olacağı da bu elbet.

Ayakta alkışlıyorum bu düzeni destekleyen, büyüten ve meydan yaratan herkesi, iyi uykular dileyerek tabii ki...


2 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

ahh kedi ah derdimi depreştirdin daha dün yazdım ben de sıradışı anatomi diye bir program vardı cumartesi günleri trt 4 de. her hafta aynı organ yada sistemle ilgili 2 farklı sendronu genetik hastalığı anlatıyordu, o insanlarını yaşamlarını, hayata nasılda umutla tutunduklarını, yakınların insan üstü özverisini, yine de birlikte mutlu oluşlarını hiç kaçırmıyorduk kızlarımla, ağlayarak, gülümseyerek ibretle izliyorduk ki bir hafta baktık yok, ertesi hafta yine yok, resmen program kaldırıldı...evet tabi daha güzel şeyler var insanlar için tv de radyo da..kanırtma boyutunda sırf ağlatma üzerine kurulmuş gerizekalılar için özel hazırlanmış salak ötesi diziler, seksi hayatın temeli yapmış diziler. inanamıyorum o diziye, tarih bu mu. elbette padişahlarda insadı ve hormonları vardı ve ne halt yedilerse yediler, bunlardan bana ne?
ve sana nasıl da ktılıyorum, kadınlar düzelmedikçe evren düzelmeyecek. erkeği de yetiştiren kadını da yetiştiren kadınken ülkemizde bu mevcut erdemsizliğin, basiretsizliğin, erkek egemen sömürünün nedenini dönüp hep kendi hemcinslerinde aramadan edemiyorum. iyi ki yazdın, buna bir çare bulmak lazım....

Sokak Kedisi dedi ki...

Guguk Kuşum, iş bireyin kendini tek ve özel kabul etmesinde yatıyor sanki ama o kadar ezik ki hemcinslerimiz, gölge kıvamına çok çabuk kaptırıyorlar kendilerini.

Tembeliz de biraz, kendi ayakları üstünde durmak da meşakkatli iş malum... Bu sadece çalışmak ile de ilişkili değil üstelik, başımda adam olsun mantığı mevcut ne yazık ki.

Umarım gelecek bizlere güzel şeyler yazdırır.

Free Counter