14 Ekim 2011 Cuma

Dizi Dizi Dizi

Sonbaharın peşi sıra yaklaşan kışla birlikte, bu kedicik, soğuk sokaklarda üşüdüğünde keyfini ve kendini ısıtacak bir battaniyenin altına kıvrılmayı sever malum. E battaniye altı öyle boş boş da olmaz. Hele de eğer sevgiliyle birlikte sığışılmamışsa altına :)

Olayın saatine ve durumun seyrine göre elinde ya bir kahve ve ya bir kadeh şarap, belki bir kadeh kanyak olur kediciğin. Bir kitabın veya ekranın keyfindedir üstelik . İşte bu kış, böyle yayıla yayıla mırıl mırıl seyir keyfi yapacağı dizilerin peşine düştü gene.

Uzun uzun dizi anlatmayacağım oturup, sadece bir kaç fotoğraf ve isimlerden ibaret yazacaklarım. Merak eden otursun, seyretsin. Sonra üstüne uzunnn uzunnn konuşuruz nasılsa :)

Gelelim konuya. Hepsi çıtır çıtır bu dizilerin. Fırından taze çıkmışlar hani :)


İlk favorim Game of Thrones...



Reyting 10 üstünden 9.4. Dizinin ilk sezonu yayınlandı, 10 bölümle sezon finalini gördük. 2. Sezonun çekimlerine devam ediliyor. Kedicik de merak ile bekliyor.



Seyrederken beni her bölüm ayrı ayrı ters köşeye yatıran
nadir dizilerden. Olmaz demeyin, siz de izleyin :)
Dizinin IMDb sayfası için bir tık buraya








Bahsedeceğim bir diğer dizi eğlenceli seyirliklerden: Hart of Dixie.





Doktor hanım kızımız hayatını mecburen birazcık değiştiriyor. Şirin bir kasaba, yakışıklı bir kaç adam, seksi yan komşu, saf kasabalı/ çingene kurnazı ablalar :))



Değişikliğin böylesine can kurban. alın cips ve kolanızı, geçin ekranın karşısına. Düşünmeye gerek yok, eğlenceli seyirlikten ötesini de beklemeyin ama :)

IMDb sayfası için tıklayın










Diğer bir dizimiz ise Terra Nova.

Lost'un yerini alacağına inandığım, henüz sadece ilk dört bölümünü izlediğimiz, beşinci bölüm için merakla önümüzdeki haftayı beklediğim bu diziyi de aktarmadan geçmek büyük edepsizlik olurdu :)



Yıl 2149. Dünya bok gibi... İnsanlık, 85 milyon yıl geriye giderek o günlerden bugünlerin kurtarıcısı olmayı planlıyor. Gitmek için seçilen şanslı bir ailemiz var. Ve onların Terra Nova'daki yeni yaşamlarıyla birlikte dizimiz de başlıyor...



Dizinin IMDb sayfası burada










Bu yazıda son olarak bahsedeceğim dizimiz ise Ringer.




Angel ve Buffy the Vampire Slayer' dan tanıdığım Sarah Michelle Gellar'ı castta görünce dayanamadım, oturdum karşısına :)

İkisinin de başı belada olan ikiz kızkardeşlerin öyküsünü izliyoruz. Bazen hangisi daha tehlikeli, hangisi daha bencil, hangisi daha hırslı karıştırıyor insan. Her ne kadar biri şeytan, biri melek gibi gözükse dahi her ikisi de sadece kendileri için yaşıyor...

IMDb sayfası burada








Ben deli gibi dizi seyretmeye devam ediyorum, arada rastlayıp "yazsam" diyeceğim olursa eklerim, yeni bir dizi dizi dizi yazısıyla. Sizler de yazın, tavsiyelerinizi aktarın olmaz mı?

Herkese sıcak bir kış dileğiyle, keyifli seyirler ;)






Görseller alıntıdır

4 yorum:

Ateş Böceği dedi ki...

Nedense ben yabancı dizilere karşı böle fazla ön yargılıyım sevemiyorum bi türlü

aslı hayvanı dedi ki...

cümle alem hastası olduğumuz breaking bad'in 4. sezonu biteli bir hafta olmadı, data hattımız soğumadı daha. bu baabta tövbe yeni diziye filan :P

ama yine de çıtlatayım, bu sezon başlayan homeland fena değil gibi.

Sokak Kedisi dedi ki...

Ateşş :)) Ben de yerli dizilerde bir türlü konsantre olup bağımlı bir seyirci kıvamına gelemiyorum, tıbbi araştırma konusu olucam yakında bu nedenle :)))

Sokak Kedisi dedi ki...

Hayvanım :( Breaking Bad, konuya akciğer meselesini karıştırana kadar ilk sahnelerinde pek eğlenmiş, "işte bu dizi benim olmalı!" demiştim, ama şu an itibariyle devam edip etmemekte feci kararsızım...

Homeland diyorsun demekk, derhal bakıla! :)))

Free Counter