13 Ekim 2011 Perşembe

Algı/Yargı




Anlamıyorum kardeşim ben. Nasıl bir piskopatlıktır bu başkası hakkında ahkam kesme, kendi dediğine inanıp, hakkında ahkam kesilen şahsı yok sayma meselesi?

Gel de sapıtma!

İnsanlığın en büyük arızalarından biri bence bu. İstisnasız herşeyi bildiğini sanan insanlar. Dır dır dır dırrr durmadan kendi görüşüyle lafa başlayıp, saatlerce "kesin şöyle", "muhakkak böyle", "aksi mümkün değil" alt çizgileriyle karşısındakinin kafasına kafasına vuran, sevimsiz, dediğim dedik, çaldığım düdük mizansencileri.

Hiçbir iddiam yok benim. Bildiğim herşey, ancak yaşadığım kadardır diyorum elin şapşalına peşinen. Haklı olup olmamak gibi bir kompleksim de yok hani bildiğim. Ama ısrarla bana, hiç olmadığım bir şekilde beni anlatıyor bahsi geçen şapşal, deli olucam. Bahsettiğimiz şey BEN isem, senin benden daha hakim olma şansın olabilir mi bu konuya? "Üşüdüm" diyorsam, "Hayır, üşümüyorsun" demen ne kadar mantıklı olabilir ki ey Allahın salağı?

Yanlış anlaşılma stresim büyük ya, durmadan savunma halinde buluyorum bir de kendimi. Bu işin beni daha da deli eden kısmı zaten. Çarp bütün kapıları suratına, dön arkanı, yürü git salağın uzağına. Ama olmaz! Yeter ki doğru ifade edebileyim kendimi diye çırpınıp duruyorum karşısında kekeleye kekeleye. Yok öyle demedim, yok öyle yapmadım, yok valla öyle birşey! diye diye.

Yaaa bu ne ??

Bırak bu zavallı da anlamayıversin seni kardeşim. Ne uğraşıyorsun elin sığ zavallısıyla illaki kırıcam önyargılarını diye. Sopalığım ben, sopalık.

Al işte bu da sonuç; yanıtlarım yok artık, cevaplarımı bildiğini iddia ederek gelen hiçkimseye...

Asabi Kedi'den bir tavsiye; konu siz olduğunuzda bile kendisini sizden daha ciddiye alan birini siz de ciddiye almayın...






Not 1: Yazı içinde geçen sevgi sözcüklerim için affınıza sığınıyorum.

Not 2: Görsel alıntıdır...

12 yorum:

guguk kuşu dedi ki...

Not 1: görsel çok harika, herşeyi sözssüzce sessizce, gülümsemeyley anlatıvermiş.
Not 2: son iki cümleni not defterime kaydettim bile.

Aslısın dedi ki...

ben kendim için bile ne zaman kesin konuşsam yalarım sonra o sözlerimi. kesin konuşmamamı yargılayanlara da küfür ediyorum artık.

gelibolu17 dedi ki...

Asabi Kedi'den bir tavsiye; konu siz olduğunuzda bile kendisini sizden daha ciddiye alan birini siz de ciddiye almayın...


Bu tavsiyeni kesinlikle başım gözüm üstüne alıyorum uyacağımdan emin olabilirsin...

sevgiler :)

Sokak Kedisi dedi ki...

Gugukkuşu teşekkürler :)) Görsel üstüne yazacak çok şeyim vardı da bu yazıya kısmet oldu :)

Aynur (Küçük Hala) dedi ki...

hani bir söz var "Ne anlatırsan anlat, anlattığın karşındakinin algıladığı kadardır" diye...o algıladığı kadardır kısmına ben tası kadardır diyorum...yani beyni
tam da senin bu yaşadığına uygun gibi...
istediğin cümleleri sırala, istediğin kadar alternatifler üret, gene de duymak istediklerini alır o tipler...hatta anlamak istediklerini anlarlar
çabalamaya değmez bence

sevgiler...

Sokak Kedisi dedi ki...

Aslım, aynen öyle işte. Ben de küfür havamdayım bugün çokca :))

Sokak Kedisi dedi ki...

Gelibolu 17; teşekkürler :))

Asabiyetten gözüm dönmüş, psikopat yerine piskopat yazmışım, okuyup okuyup gülüyorum :)))

Sevgiler benden de...

beenmaya dedi ki...

Düşündüğünüz, söylemek istediğiniz, söylediğinizi sandığınız, söylediğiniz, karşınızdakinin duymak istediği, duyduğu, anlamak istediği, anladığını sandığı ve anladığı arasında farklar vardır. Dolayısıyla, insanların birbirini yanlış anlaması için en az dokuz olasılık vardır.


Sylviane Herpin


ve sevgili kediciğim bazen insanın kendisini -hele ki değmeyecek kişi ve şeyler için- bu kadar çok üzmesinin hiçbir anlamı olmuyor işte. ama bunu anlayana kadar kendimizi yiyip bitiriyoruz tabi o ayrı...

nehiro dedi ki...

merhaba sokak kedisi, benim ev kedim seni sevdi söz verdi cevaplarını uslu uslu dinleyecek, bildiğini iddia etmeyecek..........
zaten o herkes kendi cevabını kendisi versin diyoooooo....
cevap dinlemeye bekliyor.

Sokak Kedisi dedi ki...

Aynur( Küçük Hala ); tası ne kadar alıyorsa anlayabildiği de o kadar oluyor herhalde değil mi :)) Sığlık da buradan geliyor herhalde, sığ taslılar bunlar :)))

Çabalamayacağım ben de, döndüm gittim. Yeni bir sığa denk gelene kadar tabii :)

Sevgiler

Sokak Kedisi dedi ki...

Maya'm 9 olasılığın hepsini de aynı anda tüketebilme kabiliyetini gösterdik. Neyse, benim kabahatim Düşündüğüm, söylemek istediğim, söylediğimi sandığım, söylediğim seçeneklerini üstlenince 4/9 oluyor. Yarıdan da az yani. Alkış bana :))

Öperim kocaman

Sokak Kedisi dedi ki...

Nehiro;
Merhaba, Sen ve kedin hoşgeldiniz benim fakirhaneye :))

Buika dinliyorum şimdi blogundan, çok severim. İlk fırsatta bir kahve alıp okuyacağım seni.

Sevgiler

Free Counter