13 Mart 2011 Pazar

Yaşasın, okuyorum!


Duydum ki neredeyse her kitabını okuduğum Paulo Coelho'nun Elif isimli bir kitabı Türkçe'ye çevrilmiş, üstelik de ne yalan söyleyim Can Yayınları'nın beni sıkıntıya iten o beyaz silüetinden de sıyrılıp bayrağım renklerinde kırmızı-beyaz bir kapak ile huzurumuza çıkmış; 'e o halde ne duruyorum, alıp başlıyım bir kenarından' diye düşündüm hemen. ( Bu uzun cümle için Tanrı beni affetsin. Amin)

Erken başlayan bu bol koşturmacalı pazar gününün finalinde, nihayet kahvem elimde, kitabım yanımda, keyfim de yerinde bir eda ile oturdum masama. Uzun süredir basılı kitap okumaktan o kadar uzaktım ki ayıplıyordum kendimi işin aslı. Beni tanıyanlar ne doyumsuz bir okuyucu olduğumu bilirler , hiç sıkılmadan ve kıpırdamadan saatlerce bir kitabın dünyasına dalmak ve içinde kalmaktan muazzam keyif alırım/alırdım :(

Ancak bir kaç ay önce Aslı'nın tavsiyesi ile çok beğenerek okuduğum Ayfer Tunç'un kitabından ( Taş, Kağıt, Makas ) sonra elime aldığım iki Alain de Botton ve bir Irvin D. Yalom kitabı sağda solda halen sürünmekte ne yazık ki. Bir türlü hakettikleri gibi aklımı ve sevgimi verip, okumaya konsantre olamadığım için onlara yaşattığım bu sürünme halinden dolayı kınıyorum kendimi!

Okumaktan bu kadar uzaklaşmamın bir başka sebebini de Ayfer Tunç'un kitabını okurken farkettiğim göz problemime bağlıyorum aslında. Ve ısrarla ihmal edip halen bir doktor kontrolüne gitmediğim için Coelho'nun kitabının diğer emsallerinden büyük ebatlarda olması ve iri puntolarla yazılmış olması da pek hoşuma gitti :) Gözlüğü burnunun üstüne düşürüp okuyan yaşlı teyzeler kervanına katılmak üzereyim, aman ne ala :)

Neyse, okumaya başlıyorum diye duyurayım dedim. Diğerlerinin akıbetine uğramaması için tedbir bir nevi, utanıp da yarım bırakmaya kalkmıyım diye bir gözdağı yani :)

Bana müsade, gidip okumanın tadını çıkarıyım ;)




------Görsel alıntıdır--------

10 yorum:

aslı hayvanı dedi ki...

afiyet olsun kedim.

her fani 40 yaşından sonra hipermetrobu tadacaktır :P bende psikolojik körlük var bir de. her sene mutlaka bir kere göz doktoruna koşuyorum "biddim ben" diye. kadın kovalıyor beni. kullandığım ilaçlarla alakalı sanırım.

Rozerin'in Annesi dedi ki...

Merhaba
Paulo Coelho'nun kitaplarinin bir cogu var bende ve bir cogunuda okudum bunu utanarak soyluyorum, ilk kez duydum..:((..merakla bekliyorum kitap hakkinda yazacaklarini...iyi okumalar...sevgiler..

aysema dedi ki...

İyi okumalar...

Sokak Kedisi dedi ki...

Hayvanım sorma durum fena :)

Aslında tek göz hipermetroptum ben, yıllarca bi gözüme lens takıp 6 aylık lens parasına tüm yılı devirerek geçindim durdum. Ama bir gün, gören diğer göze güvenerek sıkılıp attım lensi. Al işte gel gör sonumu! İki göz birden isyanlarda...

"Biddim ben" diye doktorun kucağına atlama sırası geldi bana :)))

Sokak Kedisi dedi ki...

Rozerin'in annesi merhaba;
Hoşgeldiniz. Kitap henüz yeni çevrilmiş ve geçen hafta yayınlamış diye biliyorum, bu nedenle daha duyulmamış olabilir :)

Okuduktan sonra kısa bir yazı yazmak istiyorum ben de, üstelik "okuyamama" stresimi de yenmeme vesile olur bu şekilde diye umuyorum :)

Teşekkürler, Sevgiler

Sokak Kedisi dedi ki...

Aysema;
Teşekkür ederim öğretmenim :))

Sevgiler

novella / विश्व dedi ki...

ben de ayfer tunç okumaya başladım. nasıl da keiyfli bırakmak istemiyor insan elinden... elifi de kitap fuarında gördüm ama yüküm ağırdı bir de onu alamadım :) iyi okumalar...

Sokak Kedisi dedi ki...

Novella'cım;
Pek fazla Türk yazar okuyamıyor olmakla birlikte Ayfer Tunç'u ben de çok severek okudum.

Sana da keyifli okumalar, öperim :)

Vladimir dedi ki...

Benşm de gözler gitti, okuma gözlüğü aldım sonunda..Kitabı uzaklara tuta tuta okumaya başlamıştım zaar.

Elif'i merak ediyorum ben de ilk incelememi kitapçıda yaptım. Can'ın o beyazının olmayışı da iyi gitmiş.

Sokak Kedisi dedi ki...

Vladimir;
Beni okuma gözlüğü kurtaracak mı bilmiyorum, durum fena. Uzağa tutunca da göremiyorum ki :(

Bugün almak istediğim bir çift süslü kırlentin ölçüleri büyük geldi gözüme, bir türlü etiketteki ölçüyü okuyamadım, görevli yetti imdadıma. Gel de gençliği arama :)))

Elif ilginç başladı, fena gitmiyor şimdilik :)

Free Counter