18 Mart 2011 Cuma

"Aman Allah" dedirten haller



İnsanları; genel görüntüleri ve tercihleriyle sınıflandırmanın yanlış olduğunu, bu tip bir etiketlemenin haksızlık olduğunu savunanlara katılmamak mümkün değil elbette.

Ama öyle durumlar var ki, siz istemeseniz de içinizden bir ses, karşınızda duran şahsı, direk görüntüsüyle değerlendirip "Aman Allah!" dedirtiyor.

İşte bana bunu dedirten, içimi ortamı bağıra bağıra terketmek isteğiyle dolduran, korkunç görüntülerden biri: Açık ayakkabı ve çorap!




Yapmayın bu bana güzel kardeşlerim, yapmayın ne olur!

Moda da olsa, çok tarz da dense, bütün dünyayı da sarsa nasıl bir çirkinliktir bu, anlamam mümkün değil...

Ha ayakkabının topuğuna basa basa gezen bir adam, ha açık burunlu bir ayakkabının içine çorap giymiş bir kadın. İkiside aynı oranda öfke yaratıyor bünyemde.



"Bu tip tercihler kültür meselesidir, görgü ve birikim işidir" diyenlere gel de alkış tutma şimdi. Açık ayakkabı ile çorap giymek, bu görüntüye beğeniyle bakmak; bana olsa olsa tarzsızlık, olmamışlık, avamlık çağrıştırıyor. Modayı takip etmek uğruna tarzından ödün verenler de komik ve çiğ geliyorlar.

Dün kuaförde karşılaştığım bir hanımefendi, seçimi ve davranışlarıyla bu tesbitimi iyice pekiştirdi. Açık ayakkabı & Çorap seçimine bir de ağzındaki sakızı ekleyince "Offf Aman Allah" dedirtti bana. İkisine de dayanamayan bünyem helak oldu işimi bitirip ortamı terkedene kadar.



Neyse bu görüntüye maruz kalmanın ilk şoku geçti çok şükür, hazır anısı tazeyken yazıyım da eşe dosta duyurayım dedim. Ama bir daha karşılaşırsam işaret fişeği ile imdat çağrısı yapacağım, haberiniz olsun :)

3 yorum:

Judy Abbott dedi ki...

sevdiğim bi iş arkadaşım desenli beyaz çorap altına siyah ayakkabılar giymiş, o kadar fena görünüyordu ki, ağlayacaktım az kalsın:((( ama kıza da söyledim, ayakkabı olmamış dedim, içimde kalmadı yani.

Sokak Kedisi dedi ki...

Judy Abbott;
Oyyy fenaymış o durum da, neyse ki söyleyebileceğin biriymiş. Umarım tekrar etmez :))

Unknown dedi ki...

Bu da beter, askılı bluz içine sutyen daha da beter. İğrenç göründüğünün farkında değil bu insanlar sanırım...
Kendini ifade özgürlüğü başka, rüküşlük bambaşka :)
Aybige-Kedi Defteri
www.kedidefteri.com

Free Counter