3 Temmuz 2010 Cumartesi

Gerçekten mi yani?


Yani bazen öyle şeyler yaşıyorum ki kendimden şüpheye düşüyorum ciddi olarak!

Geçen gün artık en eski eşyası 40 yıla dayanmış olan babaannemin elektrik süpürgesinin nihayet bozulduğu haberiyle bayram yerine döndü evimiz.

"Yaşasın" dedim, "nihayet bir şeyi bozuldu!".

Boşuna bir sevinç demeyin sakın hemen, o kadar tutumlu ve o kadar titizdir ki hiçbir eşyası eskimez, bozulmaz, değişmez. Bazı şeyler için yalvarırız yenisini alalım sana diye, cümlesi hep aynıdır: Daha yepyeni o!

İşte bu ruh hali ile varlık içinde yokmuş gibi yaşayan babaannem yeni bir süpürge için elime düşünce pek mutlu olup şöyle canavar gibi çeken, gerçek bir elektrik süpürgesi almak için onu da takıp koluma, hemen bir bayiye gittim. Sağlam dediği süpürgeyle iki lokma ekmek kırıntısı için acı çeken bir neslin evladı olarak sevincimden kabıma sığamıyordum resmen :)

Neyse başladı bakmaya. Sadece rengine göre karar verdiği bir model için başladı satıcı kız anlatmaya. Şöyle güçlüdür, böyle hassastır, şu özelliği de vardır...

Pintiliği ile dünya tarihine geçse şaşırmayacağım babaannem hemen on puanlık uzman soruyla atladı olaya; " torbası hemen dolar mı bunun?"

Sorunun mantığı karşısında şapka çıkarmak üzereydim ki esas ölümcül darbe karşıdan geldi; " Geniştir bu modelin torbaları teyzecim, günaşırı bile açsanız ancak bir ayda dolar"

Aaaaaaaa! Neeeeee ???

O andan sonra herşey sis perdesinin ardında, süpürgeyi almaya karar verip ödemeyi yaptığımızı falan hayal meyal hatırlıyorum...

Satıcı kızım cümlesine takıldım kaldım, ne demişti; günaşırı bile açsanız!

Bir an küçük oldum, minildim, minildim, miniminnacık bir böcecik oluverdim sanki...

Dönüp yüzüne tek kelime edemedim ama o saniyeden sonra düşen ivmem ve yerle bir olan özgüvenim ile kendimi ele verdiğime eminim :/

Yahu Allah rızası için söyleyin bana, ev dediğin her gün süpürülür mü gerçekten? Ya da günaşırı? Ciddi mi bu kızcağız hakikaten?

Eğer gerçekten öyleyse rezilim ben! Ne tembel bir kadınmışım Yarabbim! Pislik içinde yaşıyorum üstelik! Ne korkunç bir kaderi var zavallı yavrumun, oyy oyy oyyyyy!

O kadar gaza geldim ki günde 3 defa süpürüp ayda 3 torba bitiresim geliyor da mantığım, aklım, ruhum bi türlü kabullenmiyor :))

Bu vesileyle evini her gün süpüren mükemmel hanımlara selam edip alınlarından öpüyorum, helal olsun valla...




.............(Görsel alıntıdır)..........

7 yorum:

Bero dedi ki...

Merak etme, ben de sendenim.
Temizliği ben yapmıyorum evde, ama yapacak olsaydım haftada bir açılması gerektiğini düşünür ancak muhtemelen 2 haftada bir açardım :)

Aslısın dedi ki...

Heheh ben sabah akşam ve öğlenleri işten eve koşar süpürürüm evimi mutlaka. Ee yuvayı dişi kuş yapar, torbalarımı da her gün boşaltırım, göz altı torbalarımı ama hahahahaha :)

Sokak Kedisi dedi ki...

Bero;
Berrakcım içimi rahatlattın, kendimi çok fena hissetmiyim bari :)))))

Aslıcan,
İşte benim arkadaşım :)))) Süpürge canlısı kardeşim benim :)))))

Eliza Doolittle dedi ki...

Aaaa Kedicim, günaşırı da ne demek, ben her sabah ve akşam evi süpürür, arada vakit bulunca da işe giderim!! :)
İçini ferah tut, haftada 1, çok partilenip ortalık battıysa 2 karardır..şimdilik şükür yardımcı var dokunmuyorum, ama iş başa düşünce de fazlası fazla! (Lavabo tuvalet cifleme işini her ügn yaparım yalnız :))

Sokak Kedisi dedi ki...

Elizaaa :)))

Yardımcı olayı hayat kurtaran bir mesele, yardımcım "yaz tatiline gideceğim" dedi yüreğim sıkıştı! Daha gitmeden özledim desem :))

Lavabo ve tuvalet konusunda ben de zıvanadan çıkmış gibi elimde cif ile geziyorum, engellemem mümkün değil kendimi. Hatta gördüğüm hemen her yeni ürünü de denerim ama elektrik süpürgesine aynı aşkla bağlı değilim :(

İçim rahatladı, en azından satıcı kıza karşı 4 kişi olduk, 4-1 öndeyiz :)))

B. dedi ki...

Gün aşırı bile açsanız!! oy anam anam..

zabah zabah yüreğim sıkışıyor galiba, ben Aslı'nın kahvaltısına kaçıyom.

Sokak Kedisi dedi ki...

B.;
Hahahaaa, beni de bekle :))))

Free Counter