5 Kasım 2012 Pazartesi

Minik, minnacık bir mola


Bu sefer bir cuma sabahı kaçtık İstanbul'dan. Altımızda bulutlar, üstümüzde güneşle uçtuk güneyin güzeline...

Tam 20 yıl önce yaşadığımız, yaşarken mutlu olduğumuz 3 günü tekrar yaşamak için, bugün ki hayatımızdan sadece 3 güncük çaldık, hepsi o.


Doya doya tadına vardığımız, 20 yaş heyecanlarımızı 40 yaşımıza taşıdığımız, o günlerde anlamadığımız, soramadığımız, farkına varamadığımız ne varsa sorduğumuz, anladığımız, farkına vardığımız bir 72 saat hediye ettik kendimize. Tekrar çocuk olduk, tekrar genç olduk, tekrar var olduk.


Yaklaşan kış yüzünden sevdasından uzak kalacak minik deniz taşlarını ve sevdalısı kumsala uzanan köpük köpük dalgaları seyrettik, kalbimizdeki Kasım romantizmiyle güneşe sarılıp, etrafımızdaki rengarenk onlarca balıkla birlikte serin ama bildik o sularda tekrar yüzdük.

 
Bol bol içtik, bol bol yürüdük, bol bol sohbet ettik. Hayata bir fırsat daha vermek için neden bu kadar beklediğimize kızdık hatta, ne bencillik ama!

 
Kendimizi şımartmayı ne çok erteliyoruz aslında. Bu minik tatil dönüşü bir kez daha anladık ki hayat böyle küçük ve plansız kaçamaklarla ancak katlanılır kıvama geliyor. "Daha sık yapmamız lazım" diye not düşerek aklımıza döndük geldik şehrimize... Belki sizlere de ilham verir hayatı ertelememek için diye umarak ekledim üç beş kare resmi de :) 
 
 

9 yorum:

hepsusluydum dedi ki...

Simten'cim harika olmuş..Çok doğru tespitler ve ne yazık ki hepimizin yaptığı ertelemeler..İnşallah bundan sonra sık sık kaçamaklar yaparsınız(yapalım)..Sevgiler

Sokak Kedisi dedi ki...

Zehracığım, hayat rutine bırakılınca usta bir katil gibi öldürüyor tüm duygularımızı değil mi :(

Gülmek, mutlu olmak için çok beklemiyorum artık. Bugün gene yağmur var İstanbul'da, seninkiler serbest stilde sudadır şimdi diye düşünüp gülümsüyorum içimdeki çocukla birlikte :)))

novella / विश्व dedi ki...

geçenlerde bir programda denk geldim, diyordu ki küçük kaçamaklar uzatır dostlukları, arkadaşlıkları, aşkları... ne de güzel olmuş. senin kaç(a)ma(k)larını seviyorum ben.

Sokak Kedisi dedi ki...

İnsanları en iyi birlikte kaçtığında tanıyorsun Novellam, kendini de tabii ;)

Biraz uzaktan bakmak, uzamak, uzakta olmak! iyi geliyor bana :))))

zeze dedi ki...

ne iyi gelir insana bu uzaklaşmalar...

fotoğraflar mükemmel...

Sokak Kedisi dedi ki...

Merhaba Zeze :)

Teşekkür ederim ziyaretin ve yorumun için. Fotoğraf çekmeyi seviyorum, çok iyi değiller belki ama ben de sevdim. Teşekkürler :)

Sokak Kedisi dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
Adsız dedi ki...

yine kacınız...
bu sefer de alo demezseniz vallahi falezlere çıkarım.

bunu da burdan belirteyim.

Sokak Kedisi dedi ki...

İtinayla kaçılır!

:)))

Free Counter