22 Ekim 2010 Cuma

Valla :)


29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nın getirdiği 3 günlük tatil için bu sene Kastamonu Valla Kanyonu etkinliğini seçtik. Heyecan dorukta tabii her zamanki gibi. Kastamonu'ya ilk defa ve üstelik eşim olmadan tek başıma gideceğim için ayrıca heyecan duyuyorum.

Heyecan bir tek bende değil tabii. Annem içimizde en heyecanlımız :) Annemin her kamp öncesi olduğu gibi bu sefer de "Evladım deli misin sen, aklını başına topla, çıldırdın herhalde" çığlıklarıyla "Olmazzz, Valla olmaz!" demesine "Evet anne Valla!" diyip kikir kikir gülmekteyim. Üstüne dönüp eşime "Oğlum sen bari birazcık akıllı ol, yollama şunu, otursun yanınızda!" diyerek yaptığı örgütleme çalışmalarına da aynı tepkiyi vermekle yetiniyorum. Babamdan destek istediğinde babamın bana " Beni de götür" demesi ise savuşturmamız gereken ayrı bir sinir dalgası yarattı anneciğim üzerinde.

Bu kadar endişe etmekle birlikte bir taraftan da "Git, tadını çıkar. Oğlunu merak etme ben ona krallar gibi bakarım ama sağ salim dönüp onu kucağına alman gerektiğini de unutup anlamsız çılgınlıklar yapma sakın!" diyerek aslında büyük bir destek veriyor olması da ailemizin genetik ironisi sanırım :)) Bu geçiş tehlikeli, inkar edemem. Ancak grup güvendiğim ve birlikte olmaktan keyif aldığım bir grup olunca çok da fazla endişe duymuyorum, en kötü ihtimal çadır ve ateş başı muhabbeti olur ki ona da dünden razıyım.

Aranızda bölge hakkında bilgisi olan var ise paylaşmasından mutlu olurum.

Gitmeden önce bilgi toplarken bulduğum bazı video ve yazıları da sizler için aşağıya ekledim :)

Geri sayımın 6. günündeyiz, dönüşte hoş kareler ve unutulmaz anılarla birlikte tek parça olarak aranızda olmayı diliyorum, sizler de katılın gene bu dileğime olur mu :))




Maceranı Yarat - Kastamonu Valla Kanyonu 1


Maceranı Yarat - Kastamonu Valla Kanyonu 2

Bu da "İl tanıtımları" sayfasında okuduklarım :

"Pınarbaşı Valla Kanyonu

Pınarbaşı İlçesi Muratbaşı Köyü sınırları içerisinde bulunmaktadır. Kanyonun ilçeye uzaklığı 26kmdir. Muratbaşı Valla Mahallesine kadar stabilize yoldur. Kanyona kadar olan 1.5Kmlik kısmı ise orman içi patika yoldur.
Pınarbaşı ilçesine bağlı Muratbaşı köyündeki Valla Kanyonu Devrekani Çayı ile Kanlıçayın birleştiği bölgeden başlamakta olup, Cide ilçesi istikametinde 12 km uzunluğunda yan duvar kayaların yüksekliği yer yer 800-1300 metreye ulaşan ve girişi son derece zor olan ve Muratbaşı Köyü Valla Mahallesinin altından orman içi 1.5kmlik yolculuktan sonra bu iki çayın birleştiği yerden seyredilebilmektedir.

Bu kanyonda sarp kayalıklar ve bu kayalıklarda kartal, akbaba, atmaca, doğan ve diğer tüm yabani av hayvanlarını bünyesinde barındırmaktadır.
Valla Kanyonu 1994 yılında İstanbul Teknik Üniversitesinden gelen 4 öğrencinin burada kaybolup, 14 gün sonra Cide ilçesinden çıkmaları ve burasını Vahşi Cennet olarak tanımlamaları ile basında yer alıp, doğa severlerin ziyaret yeri haline gelmiştir. Kanyonun techizatsız geçilmesi mümkün değildir. "






..........Görsel alıntıdır......

9 yorum:

Evren dedi ki...

iyimiş... güzel geçsinmiş. bol fotoğraf, harika, unutulmaz ânlar ile bezenmiş günler olsunmuş. kahkahası bol, ağrısı, sızısı olmasınmış. kimselerin göz kalmasınmış bi de... :))

Sokak Kedisi dedi ki...

Evrencim aman ha kalmasın :))

Teşekkür ederim güzel dileklerin için, içine kanyak katılmış sıcacık kahvemi çıtırdayan ateşin hemen dibinde sohbet eşliğinde içerken seni anacağım :) Valla :)

Bu Valla da iyi oldu, dönene kadar her cümlemin sonuna koyucam sanırım :))

www.macerakitabim.com dedi ki...

iyi yolculuklar,iyi eğlenceler:)Valla gözümüz yok:)

hepsusluydum dedi ki...

Valla ne güzel bir buluşma ayarlanmış Valla ile:))Güle güleeee , iyi eğlenceler, sevgiler..

Esin Bozdemir dedi ki...

güle güle git, gönlünce geçsin, eğlen, dinlen...dikkatli de ol ama!meraktada kalmayalım sonra oluy mu ! gördüklerini, yaşadıklarını, fotoğrafladıklarını da e..artık bizimle paylaşırsın...sevgiler...

Sokak Kedisi dedi ki...

Sevgili Özlem, çok teşekkür ederim :))) Valla özendirmek için yapmıyorum ;)

Zehracığım sorma valla pek iyi oldu :))) Hahahaa, fena alıştım kurtulmak zor olucak sanırım :)Çok teşekkür ederim, dönüşte görüşmek üzere :)

Sokak Kedisi dedi ki...

Sevgili Esmir, bakalım ne kadar uslu durabileceğim :))) Yanıma bol bol pil alıp şarjım yettiğince çekmeye çalışacağım. Belki araç girişli bir makine ile çözeriz şarj sorununu, işte o zaman değmeyin keyfime :))

En büyük stresim gece olup herkes çadırına çekildiğinde çadırdan dışarı çıkmamı gerektirecek birşey olması... Çok tırsıyorum :)))

Teşekkürler, sevgiler

Adsız dedi ki...

başlıkta ,annende pek sevimli olmuş canım.resımlerı heyecanla beklıycez.bırde ımrendım sana.benımde ıhtıyacım var bu gezıye ama :(

Sokak Kedisi dedi ki...

Dolunaycım ben oğlum doğduktan sonra tam 2,5 yıl kapattım kendimi sosyal ortama. Yarı deli gibiydim herhalde :)))

Neyse eşim bir gün " Ya sen biraz şöyle kendine vakit ayırıp gezip gelsene" dedi de kendime geldim :)
İhtiyacın varsa hemen bir mola ver, bir saatlik bir yürüyüş bile olsa doping etkisi yapıyor insana :)

Free Counter