9 Temmuz 2010 Cuma

Sobeee


Sevgili Aysema'nın sobesiyle huzurlarınızdayım. Geciktiğim için özür dileyerek başlamak istiyorum, tatile gidecek olmanın telaşıyla her günüm sokaklarda ve ayrı bir koşturma içinde geçiyor olduğundan ancak şimdi oturabildim soruların başına. Ve şimdi büyük bir keyifle soruları yanıtlamaya başlıyabilirim :)

Hangi işleri yarım bırakırsın, ya da yarım bıraktığın neler var?
Başladığım hiçbir işi yarım bırakamamak gibi bir huyum var malesef :( Genelde beni stresli yaptığı için bu huyumdan kurtulmak gayretinde olsam da aslında beni güçlendirdiğini de düşünmüyor değilim. Eğer gün içine sığması gereken veya bitebilecek bir işle meşgulsem bitirmeden rahat edemem, yok sığmayacağını düşünüyorsam da zaten en baştan başlamam, direk ertelerim.

Yakın zamanda kaybettiğin biri var mı?
Var malesef. Uzun yıllardır farklı şehirlere ayrılmış olmamız nedeniyle ancak telefon ve internet sayesinde iletişimde kalabildiğim ama kalbimde her zaman özel bir yeri olan, çok eski dostum, sevgili arkadaşım Sevinç'i kaybettim. Çok zamandır ve vücudunun 4 ayrı yerinde mücadele ettiği kansere daha fazla direnemedi güzel arkadaşım. Toprağı bol olsun demek istiyorum tekrar tekrar. Nur içinde yatsın sevgili dostum :(

En ağır bulduğun, sana dokunan yemek var mı?
Evde yaptığım yemeklerde yağ miktarına aşırı dikkat edip mümkün olduğunca az yaplı, sağlıklı olmasına çalışırım. Ama dışarıda yerken nasılsa arasıra oluyor diye düşünüp yağsız yemek peşine de düşmem. Bayıla bayıla yerim yani :)) Ancak bakla dendi mi kanım çekilir, kerevize de hiç sıcak değilimdir :)


Cinsellik ve aşk anlamında unutamadığın biri var mı? Var. Unutamamak derken her an onun hasretiyle yaşamaksa kastınız öyle değil elbette. Ancak bazen bir şarkı duyup anımsadığım, bir yerden geçerken aklıma gelen, gördüğüm zaman geçmişe gittiğim birileri var tabii.

Çocukken sevdiğin çizgi filmler?
Çocukluğum çok geride kaldı diye klasik bir yaşlı kadın edası oturtayım hemen başlangıca sonra başlıyım itirafa :)

Heidi, Şeker Kız, Voltran, Tontonlar sevdiğim ve hatırladıklarım. Ancak şimdi de küçük oğlum sayesinde Secrets Saturdays, Caillou, Cedric, Ben10 ve ona çaktırmadan Wings izliyor bir de Madagaskar'ın Piskopat Penguenlerine bayılıyorum :))

Blogger'e ne zaman kayıt oldun, kim vesile oldu, nereden duydun?
Blogger'a yanlış hatırlamıyorsam ilk defa 2007'de kaydoldum. Başka bir siteye hazırladığım yazıların arasına koymak istemediğim taslak veya çalışmaları koyup arşiv gibi kullanıyordum. Bunu iki ayrı adreste 2 yıl kadar yaptıktan sonra her iki adresi de kapatıp bu sayfa ile Şubat 2009'dan beri devam ediyorum.

Çok paran olsa ne yapardın?
Ne güzel bir soru bu :) Önce tüm hayalini kurduğum şeyleri yapardım. Mesela hiç hesap yapmadan, dilediğimce gezmek için elime haritayı alıp rotayı çizmeye başlardım. Muhtemelen de tüm aileyi sığdırıp konforlu bir yolculuk yaptıracak büyüklükte bir tekne ( hayal bu ya abartıyım; gemi!) alıp kaptan olan kardeşim ve kuzenimi işin başına oturtup, bütün ailemizi bindirip yola koyulurdum :)

Sonra sahip olmak istediğim herşeyi alır, çevremdeki dostların ihtiyaçlarına dönüp bakardım.

Hediye vermeyi çok severim, muhtemelen sevdiklerimi hediye denizinde yüzdürüp bunaltırdım.

Kendimin ve sevdiklerimin lüksümüzü baki kılacak parayı ayırdıktan sonra kalanı ile vakıf kurup, okul ve hastane yaptırıp, ücretsiz eğitim ve sağlık hizmeti vermek için seferber olurdum. Sokak çocukları ve hayvanları için de neler yapılabilir diye kolları sıvardım

Daha devam edebilirim hayal kurmaya ancak sayfalar sürmesinden endişeliyim :)

Sevgili Aysema'ya tekrar çok teşekkür ediyor ve ben de kabul buyururlarsa aşağıdaki dostları sobelemek istiyorum,

Sevgili Aslı
Sevgili Berrak
Sevgili Haykırış
Sevgili Kirpikteki Gözyaşı
Sevgili Zehra

Sobe kabul edip etmediklerini tam olarak bilmiyorum açıkcası ama içimden geçen ilk 5 ismi sıraladım kabul ederlerse yanıtlamaları için. Eğer dilerse diğer dostların da bu sobeye katılmasından da büyük keyif duyarım.

Sevgiler



.............(Görsel alıntıdır)..........

4 yorum:

haykırış dedi ki...

Sayın Sokak Kedisi,
Kardeşim sobelemişse benimde katılmam gerekir diye düşünüyorum çünkü kıramıyacağım bir kardeşimsiniz.
Sevgi ve saygılarımla

hepsusluydum dedi ki...

Elbette yanıtlamaya çalışacağım, teşekkürler:)

Evren dedi ki...

değiş tonton :)

Aslısın dedi ki...

Sokağımın kedisi, teşekkür ederim canım, ilk fırsatta cevaplar gelecek, sana güzel tatiller

Free Counter