12 Aralık 2009 Cumartesi

Kedi & Fare


Rivayet bu ya eskilerde farelerin uyurken insanların kulaklarını, burunlarını kemirdiğini anlatırlardı. Üfleye üfleye kulak kemiren fareler… Eminim hissedemeden yeniliyor olmak; dilden dile anlatılırken bile inanılır gibi gelmezdi benim gibi sizlere de.

Ama gerçekmiş ne yazık ki.

Hani uykunun en tatlı yerinde hafiften üşüse de kendini açamaz ya insan; işte o saniye sıcacık, güven dolu yatağında hissettiğin tatlı ürpermenin sebebinin pis bir farenin nefesi olduğunu nasıl düşüneceksin ki? Mümkün değil.

Üstelik öyle sıcak üflüyorlar ki insanın yüreğine; pek çoğumuz bizi de kemirene kadar göremiyoruz ne yazık ki dibimize sokulmuş iyi ayaklı günümüz faresini.

İşin en ağır gelen tarafı da bu işte; fark edemeden, sessizce ve sinsice kemirilmek ve bu yüzden farenin suratının ortasına yumruğu koyacak fırsatı bulamamış olmak...

Üstüne üstlük bir de Kedi olunca kemirilen, iyice ağır geliyor haliyle ;)


9 yorum:

haykırış dedi ki...

Sayın Sokak Kedisi,
O kedi düşmanmış demek ki, korumamış, himaye altına almamış, defolup gitmesi gerekir:-)) Şaka bir yana tüylerim diken diken oldu gerçek olmamasını diliyorum ama anlatımınız gerçeğin ta kendisi diyor umarım yaşayan siz değilsinizdir. Fareyi görünce tavana yapışacak kadar yaygarayı basan insanları gördüğümden dolayı şayet siz iseniz cesaretinize hayranlığımı ifade edebilirim.
Korkunç bir olay...
Saygılarımla

Sokak Kedisi dedi ki...

Sevgili Haykırış;

Gerçek bir fare değildi neyseki :)))

Bu arada son yorumuma verdiğiniz yanıt inanın çok düşündürdü beni; tarih ne kadar çok öfke dolu örnekle yazılı aslında...

Sevgiler

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

Bilirim.. bir akrabamın bizzat başına gelmiş; anlatırdı...

Bir de düz duvaratırmanabilir(ör: apartman dış cephesi), 6. kattaki bir klozetin içinden çıkabilir bu meledler.. Küçükler neyse de, lağım farelericiddi adrenalin patlamalarına sebep olabiliyor(ki kedi ebatında olabiliyorlar).

Durumu tam çözemedim; dikkatsiz adamım ben. Ama cidden fare kedini ısırdıysa, o kedinin kediliğinden şüphe ederim. Ortalama bir kedi(özellikle dişiler pek avcıdır), fare daha olay mahaline 300 adım yaklaşmadan uyanacaktır.

Z K dedi ki...

bizim kedi yine üzülmüş
üzülme
değmez

tavsiye: çiz gitsin

Sokak Kedisi dedi ki...

Öküz;

En son gördüğüm fare bundan haftalar önce ve sabahın bilmem kaçında Kuzguncuk sahilinde boş bir bira kutusunu dişleyip yan yan bize bakıyordu. Biz ise "acaba dolu bir kutu versek ne yapar?" sorusu üzerine fikir yarıştırmaktaydık :))

Ve kafa karıştıran bu yazıda anılan fare ise sadece geçmişte biraz can sıkan bir insancıktan ibaretti, çok şükür :))

Sevgiler

aysema dedi ki...

İki ayaklısına bir şey diyemem. Ancak bir öğrencimin kulağını ısırmıştı gerçek fareler. Yer yatağında uyurken! Çok üzülmüştüm, anımsattınız.

Diğer yazılarınızı da zevkle okudum. "Öküz", "Kokular" çok hoştu. Sevgiler...

Öküzün Önde Gideni dedi ki...

:))

Sokak Kedisi dedi ki...

Sevgili Aysema;
Gerçekten çok üzüldüm öğrencinizin yaşadığı talihsizliğe, içim acıdı...

Yazılarımı beğenmeniz ve bunu paylaşmanız beni çok mutlu etti,
Teşekkürler

sürüden ayrılan koyun dedi ki...

aynen hocam kulak burun takılıp karnını doyuruyor hayvan. sanırım kulak ve burunun yapısının kıkırdak olmasından dolayı uyurken bu olaya tepkisiz kalıyoruz.

Free Counter